Peygamberlerin insanlara örnek olma özelliği hakkında bilgi veriniz. Peygamberlerin sıfatlarını birer cümleyle açıklayınız.
6. Sınıf Din Kültürü Dörtel Yayınları Sayfa 30 Cevapları 

Peygamberlerin insanlara örnek olma özelliği hakkında bilgi veriniz. Peygamberlerin sıfatlarını birer cümleyle açıklayınız.
1. Soru: Peygamberlerin insanlara örnek olma özelliği hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Peygamberler davranışları ile insanlara örnek olur ve ibadet şekillerini de onlardan öğreniriz.

2. Soru: Peygamberlerin sıfatlarını birer cümleyle açıklayınız.
a. Sıdk:  
b. Emanet:  
c. Tebliğ:  
ç. Fetanet:  
d. İsmet:
Cevap:
a. Sıdk: Peygamberlerin doğru sözlü olmasıdır.  
b. Emanet: Peygamberlerin güvenilir insan olmasıdır.
c. Tebliğ: Allah’ın sözlerini değiştirmeden insanlara anlatmalarıdır.  
ç. Fetanet: Peygamberlerin normalden daha zeki olmalarıdır.
d. İsmet: Peygamberlerin günahsız ve günah işlemedikleri anlamındadır.  

3. Soru: Allah’ın (c.c.) vahiy göndermesinin sebepleri nelerdir? Söyleyiniz.
Cevap: İnsanlara doğru yolun ne olduğunu göstermek ve dünyada yaptıklarından ahirette sorumlu tutulacaklarını bildirmek için, böylelikle insanlar biz bunu bilmiyorduk bahanesine sığınamayacaklardır.

3. Soru: Aşağıdaki kitapların hangi peygamberlere gönderildiğini karşılarına yazınız.
Tevrat:  
Zebur:  
İncil:  
Kur’an-ı Kerim:
Cevap:
Tevrat: Hz. Musa (a.s)
Zebur: Hz. Davud (a.s)
İncil: Hz. İsa (a.s)
Kur’an-ı Kerim: Hz. Muhammed (s.a.v)  

4. Soru: Kunut dualarında nelerden bahsedilmektedir? Söyleyiniz.
Cevap: Allah’tan neler istememiz gerektiği ve ondan ne konularda sığınabileceğimiz bahsedilmektedir.  

5. Soru: I. Elçi
II. Haberci
III. Mucize
IV. Haber getiren
Yukarıdakilerden kaç tanesi, peygamber kavramının sözlük anlamını ifade eder?
A) 1  
B) 2  
C) 3  
D) 4
Cevap: C seçeneğidir.

6. Soru: Aşağıdakilerden hangisi, Kur’an’da adı geçen peygamberlerden biri değildir?
A) Hud (a.s.)  
B) Salih (a.s.)  
C) Yakup (a.s.)  
D) Şit (a.s.)
Cevap: D seçeneğidir.

7. Soru: I. İlk insandır.
II. Şeytan onun önünde saygıyla eğilmiştir.
III. Bir süre cennette yaşamıştır.
IV. İlk peygamberdir.
Hz. Âdem’le (a.s.) ilgili yukarıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I  
B) I ve II  
C) I, III ve IV  
D) II, III ve IV
Cevap: C seçeneğidir.  

Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız.  Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız    ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


Yorum Yazın

0 yorum:

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR