3. Sınıf Türkçe Etkin Sonuç Yayınları Türkiye’m Metni Cevapları 3. Sınıf Türkçe Etkin Sonuç Yayınları 92-94-95-96-97-98-99 Sayfa Cevapları Türkiye’m metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 92-94-95-96-97-98-99 (Milli Kültürümüz Teması)
3. Sınıf Türkçe Etkin Sonuç Yayınları Türkiye’m Metni Cevapları
3. Sınıf Türkçe Etkin Sonuç Yayınları 92-94-95-96-97-98-99 Sayfa Cevapları
Türkiye’m metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 92-94-95-96-97-98-99 (Milli Kültürümüz Teması)

Türkiye’m Metni Cevapları

Türkiye’m Metni Cevapları Sayfa 92


HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sınıfa getirdiğiniz, ülkemizin değişik yerlerine ait görselleri ve tanıtım broşürlerini inceleyelim. Görsellerde neler gördüğümüzü anlatalım.
2. Tanıtım broşürlerinin ülkemizin hangi yörelerine ait olduğunu söyleyelim.
Sınıfa getirdiğiniz görsellere göre bu etkinlikleri siz cevaplayabilirsiniz.

Türkiye’m Metni Cevapları Sayfa 94


1. ETKİNLİK

“Yurt” kelimesi sana neler çağrıştırıyor? Yazabilir misin?
Cevap: 
  • vatan
  • ülke
  • bayrak
  • toprak


2. ETKİNLİK

Verilen kelimelerin zıt anlamlılarının geçtiği dizeyi şiirden bulup yazalım.
Cevap: 
çirkinGüzelim Türkiye’min
dışında: Aynı gün içinde
kapar: Güneş açar Mersin’de


3. ETKİNLİK

Okuduğumuz şiirin ana duygusunu yazalım.
Cevap: Türkiye’ye olan sevgi ve hayranlık.


4. ETKİNLİK

Metinle ilgili bir soru hazırlayıp arkadaşlarına sorabilirsin.
Cevap: Şiire göre dünyanın incisi hangi şehrimizdir?

Türkiye’m Metni Cevapları Sayfa 95


5. ETKİNLİK

Türkiye haritasında şiirde adı geçen illeri bulup işaretleyelim.
Cevap: 
Türkiye'm Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları - Harita


6. ETKİNLİK

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.
1. Şair nereye aşıktır?
Cevap: Türkiye’ye aşıktır.
2. Şairin müzeye benzettiği yerler neresidir?
Cevap: Selçuk, Efes, Bergama.
3. Her yönüyle dünyanın incisi olan ilimiz hangisidir?
Cevap: İstanbul’dur.
4. Nerede kar yağar?
Cevap: Erzurum’da kar yağar.
5. Nerede güneş açar?
Cevap: Mersin’de güneş açar.

Türkiye’m Metni Cevapları Sayfa 96

Haydi, yaşadığınız yöredeki tarihî, turistik ve doğal güzellikleri tanıtan bir konuşma yapın.

Cevap: 
Yaşadığınız yere göre bu etkinliği siz yapabilirsiniz.
(örnek)
Sevgili arkadaşlar.
Bizler Balıkesir’de yaşıyoruz. Biliyorsunuz ilimiz daha çok turistik ve doğal güzellikleri ile tanınır. Cunda, Ayvalık, Altınoluk ve Avşa Adası gibi tatil bölgelerine turistler ilgi gösterir.
Bunlar dışında Manyas Kuş Cenneti, Hasanboğuldu Göleti, Paşalimanı Adası, Şeytan Sofrası, Sarımsaklı Plajı, Darıdere Tabiat Parkı, Ortunç Koyu gibi doğal güzelliklerimiz vardır. Antadros Antik Kenti tarihi yerlerimizdendir. Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı ve Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, Kuvayi Milliye Müzesi, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi, Saraylar Köyü Açık Hava Müzesi, Bandırma Arkeoloji Müzesi, Gönen Mozaik Müzesi, Zağanos Paşa Camii, Alaca Mescit Camii de mutlaka gezilmesi gereken yerlerdendir.
Balıkesir ilimiz tarihi ve doğal güzellikleri ile Türkiye’de mutlaka gezilmesi gereken şehirlerimizden biridir.
Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.


7. ETKİNLİK


Haydi arkadaşlar, ülkemizle ilgili öğrendiklerimizi hatırlayarak bir akrostiş çalışması yapalım. Sonra da yazdıklarımızla ilgili bir resim yapalım.
Cevap: 
(örnek)
Türkye’dir yurdumun adı,
Üzümü, elması nefistir tadı.
Rüzgarı serin serin eser,
Karadeniz bir başka güzel.
İnci gibidir kıyıları,
Yayılır burcu burcu çiçek kokuları.
En güzel ülkedir Türkye’m…

Türkiye’m Metni Cevapları Sayfa 97


8. ETKİNLİK


Aşağıdaki kartpostallardan yararlanarak yurt dışında yaşayan ve Türkçe bilmeyen birine Türkiye’yi tanıtan bir mektup yazalım.
Cevap: 
(örnek)
28.09.2019
Sevgili arkadaşım Lora.
Ülkem Türkiye, sayısız doğa güzelliklere ve tarihi eserlere sahiptir. Türkiye üç tarafı denizlerle çevrilidir. Dünyanın birçok yerinden gelen insanlar kıyılarımızda tatil yaparlar. Koylarımız olağanüstü doğal güzelliklere sahiptir.
Ülkemiz çok geniştir. Her bir şehrinde ayrı ayrı tarihi eserleri, doğa güzellikleri vardır. Mesela İstanbul’daki Ayasofya Camii, Denizli’deki Pamukkale Travertenleri, İzmir’deki koylar, Karadeniz yaylaları, Efes Harabeleri, Nemrut Dağı, Erzurum Kayak Merkezi… Bu güzellikler saymakla bitmez.
Sen de ilk fırsatta ülkeme gelip gezmelisin. Ben seniz gezdiririm. Kendine iyi bak, hoşça kal…
İmza
Ahmet TÜRK
Adres

Türkiye’m Metni Cevapları Sayfa 98


9. ETKİNLİK

Arkadaşlar, yurdumuzla ilgili birçok şey öğrendik. Haydi, bugün yaşadıklarımızı ve öğrendiklerimizi günlüğümüze yazalım.
Cevap: 
(örnek)
Tarih: 28.09.2019
Sevgili Günlük,
Bugün Türkçe dersinde Türkiye’m metnini işledik. Metin bir şiirdi. Şairin Türkiye’ye olan hayranlığını anlatıyordu. Metni işlerken Türkiye haritası üzerinde şiirde geçen şehirleri bulduk. Çok eğlenceliydi. Öğretmenimiz İstanbul hakkında konuştu. Ayafosya Camii’nin, Kız Kulesi’nin resimlerini gösterdi. Bugün dersimizde Türkiye’de ne kadar çok tarihi ve doğal güzellik olduğunu öğrendim. Ülkemiz çok güzel. Bu ülkede doğduğum için çok şanslıyım.

Türkiye’m Metni Cevapları Sayfa 99


10. ETKİNLİK

Haydi, aşağıdaki şiiri bakarak yazalım. Sonra da etrafını süsleyelim.
TÜRKİYE’MİZ
Kokar burcu burcu güller,
Öter dallarda bülbüller,
Açar menekşe, sümbüller;
Ne güzeldir Türkiye’miz.
Sürüler yayılır kıra,
Dağlar uzar sıra sıra,
Sular can verir çayıra;
Ne güzeldir Türkiye’miz.
Mehmet Necati ÖNGAY
Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Aile büyüklerinizden kültürümüze ait farklı bir yemeğin yapılışını öğreniniz.
Bu etkinliği aile büyüklerinizden yardım alarak yapabilirsiniz.

Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız.  Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız    ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


Yorum Yazın

0 yorum:

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR