11. Sınıf MHG Yayınları Matematik Ders Kitabı 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. 94. 95. 96. 97. 98. 99. 100. 101. 102. 103. 104. 105. 106. 107. 108. 109. 110. 111. 112. 113. 114. 115. 116. 117. 118. 119. 120. 121. 122. 123. 124. 125. 126. 127. 128. 129. 130. 131. 132. 133. 134. 135. 136. 137. 138. 139. 140. 141. 142. 143. 144. 145. 146. 147. 148. 149. 150. 151. 152. 153. 154. 155. 156. 157. 158. 159. 160. 161. 162. 163. 164. 165. 166. 167. 168. 169. 170. 171. 172. 173. 174. 175. 176. 177. 178. 179. 180. 181. 182. 183. 184. 185. 186. 187. 188. 189. 190. 191. 192. 193. 194. 195. 196. 197. 198. 199. 200.201. 202. 203. 204. 205. 206. 207. 208. 209. 210. 211. 212. 213. 214. 215. 216. 217. 218. 219. 220. 221. 222. 228. 229. 230. 231. 232. 233. 234. 236. 239. 240. 242. 243. 246. 247. 249. 250. 251. 255. 256. 257. 258. 259. 262. 263. 266. 267. 268. 269. 272. 273. 276. 277. 279. 280. 281. 282. Sayfa Cevapları

11. Sınıf Matematik Temel Düzey MHG Yayınları 12. Sayfa Cevapları için tıklayınız. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 
50.  ve daha fazla Sayfa  Cevapları


11. Sınıf Matematik Temel Düzey MHG Yayınları 12. Sayfa Cevapları 

SORULAR

1. Rakam nedir? Rakamların kümesini yazınız.
CEVAP: Sayıları yazmak için kullandığımız sembollere rakam denir. {0,1,2,3,4,5,6,7,8,9}

2. Sonlu ve sonsuz sayı kümelerine birer örnek veriniz.
CEVAP: Sonlu küme 1 2,3,4,5 gibi sayılabilen kümelerdir 
sonsuz küme (x:x←8 elamanı dir π gibi ) 

3. Doğal sayılar (N), tam sayılar (Z), rasyonel sayılar (Q), irrasyonel sayılar (Q’) ve gerçek sayılar (R) kümeleri arasında alt küme olma özelliklerini yazınız.
CEVAP: a. Her küme kendisinin bir alt kümesidir. 
b. Boş küme bütün kümelerin alt kümesidir.
c. A kümesi B kümesini, B kümesi C kümesini kapsıyorsa, A kümesi C kümesini kapsar. Buna geçişme özelliği denir.
A B ve B C ise A
d. Bir kümenin alt küme sayısı 2’nin kuvvetleri ile bulunur. 2’nin kuvveti olarak alt küme sayısı bulunmak istenen kümenin eleman sayısı yazılır.

4. Sayı doğrusu üzerinde rasyonel sayılar dışında başka sayılar var mıdır? Açıklayınız.
CEVAP: Sayı doğrusunn tam ortasında 0 vardır . 0 ın sağındaki sayılara pozitif sayılar ( + ) , solundaki sayılara ( – ) negatif sayılar denir . 0 ne negatif , ne de pozitiftir . Sıfırın işareti yoktur.
Tam sayılara birlikte , rasyonel sayılar ve irrasyonel sayılar da sayı doğrusu üzerinde gösterilebilir .

5. 16 205 sayısının yüzler basamağındaki rakam kaçtır?
CEVAP: 2

6. 5, 9, 13, 17, 21, … sayı örüntüsünü üç adım daha devam ettiriniz.
CEVAP: 25, 29, 33

7. 7, 9, 11, 13, …, 33 sayı örüntüsünde kaç tane doğal sayı vardır?
CEVAP: 14

8. 1 + 2 + 3 + 4 + … + 39 toplamını bulunuz.
CEVAP: 39x40/2=780

9. A = “1, 2, a, b} ve B = {2, 4, b} kümeleri için A n B ve A u B kümelerini liste yöntemiyle yazınız.

CEVAP: Sayıları yazmak için kullandığımız sembollere rakam denir. {0,1,2,3,4,5,6,7,8,9}

10. Hangi sayılar asaldır? Hangi sayılar aralarında asaldır?
CEVAP: Kendisinden veya "1" den başka tam böleni olmayan sayılar asal sayılardır. İki ya da daha fazla doğal sayının 1’den başka ortak böleni yoksa bu sayılara aralarında asal sayılar denir.

11. En küçük 5 asal sayıyı yazınız.
CEVAP:  * 2 
 * 3 
 * 5 
 * 7 
 * 11


12. Aralarında asal olan iki sayı yazınız.
CEVAP: S16 ve 35 sayılarının ortak bölenlerini adım adım bulalım. 

# Öncelikle 16 ve 35 sayılarının bölenlerini yazalım:

16'nın bölenleri: 1, 2, 4, 8, 16 

35'in bölenleri: 1, 5, 7, 35 

# Şimdi bu bölenlerden ortak olanlarını işaretleyelim. 

16'nın bölenleri: 1, 2, 4, 8, 16 35'in bölenleri: 1, 5, 7, 35 

# Görüldüğü gibi bu iki sayının ortak bölenleri sadece 1'dir. 

Bu yüzden bu iki sayıya aralarında asal sayılar denir.


13. 127 sayısının asal sayı olup olmadığını belirleyiniz.
CEVAP: 

14. 360 sayısını asal çarpanlarına ayırınız.
CEVAP: 

15. 96 sayısının pozitif tam sayı bölenlerini yazınız.
CEVAP: 

16. Hangi sayılar ardışık iki doğal sayının toplamıdır?
CEVAP: 

17. Ardışık üç doğal sayının toplamı ortanca sayının kaç katıdır?
CEVAP: 

18. Tam sayılar kümesinde çarpma işleminin değişme ve birleşme özelliği var mıdır?
CEVAP: 

19. Doğal sayılar kümesinde çıkarma işleminin değişme özelliği var mıdır? Örnek vererek açıklayınız.
CEVAP: 

Çıkarma işleminin değişme özelliği


Gördüğünüz gibi iki farklı sonuç buldum , çıkarma işleminde değişme özelliği yoktur.

20. 1,3 = 1,333… sayısını -b biçiminde yazınız.
CEVAP:


11.SINIF MATEMATİK DERSİ TEMEL DÜZEY MHG YAYINLARI  DERS KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ


11. Sınıf MHG Yayınları Matematik Ders Kitabı 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. 94. 95. 96. 97. 98. 99. 100. 101. 102. 103. 104. 105. 106. 107. 108. 109. 110. 111. 112. 113. 114. 115. 116. 117. 118. 119. 120. 121. 122. 123. 124. 125. 126. 127. 128. 129. 130. 131. 132. 133. 134. 135. 136. 137. 138. 139. 140. 141. 142. 143. 144. 145. 146. 147. 148. 149. 150. 151. 152. 153. 154. 155. 156. 157. 158. 159. 160. 161. 162. 163. 164. 165. 166. 167. 168. 169. 170. 171. 172. 173. 174. 175. 176. 177. 178. 179. 180. 181. 182. 183. 184. 185. 186. 187. 188. 189. 190. 191. 192. 193. 194. 195. 196. 197. 198. 199. 200.201. 202. 203. 204. 205. 206. 207. 208. 209. 210. 211. 212. 213. 214. 215. 216. 217. 218. 219. 220. 221. 222. 228. 229. 230. 231. 232. 233. 234. 236. 239. 240. 242. 243. 246. 247. 249. 250. 251. 255. 256. 257. 258. 259. 262. 263. 266. 267. 268. 269. 272. 273. 276. 277. 279. 280. 281. 282. Sayfa  Cevapları


2018-2019 eğitim-öğretim yılı ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz

Yorum Yazın

0 yorum:

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR