3. Sınıf Berkay Yayınları Matematik Ders Kitabı 202.Sayfa Cevapları 2. Bölüm Değerlendirmesi
3. Sınıf Berkay Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları.3. Sınıf Berkay Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


5. Ünite: BÖLME İŞLEMİ VE ÇARPMA

2. BÖLÜM: Her Şey Ölçüyle

3. Sınıf Berkay Yayınları Matematik Ders Kitabı 202.Sayfa Cevapları 2. Bölüm Değerlendirmesi
3. Sınıf Berkay Yayınları Matematik Ders Kitabı 202.Sayfa Cevapları 2. Bölüm Değerlendirmesi


1Nazlı pazar günleri, öğleden sonra yüzme kursuna gidiyor. Kursun başlama saati
yanda gösterilmiştir. Soruları cevaplayarak cevabı noktalı yerlere yazınız ve zamanları saatler üzerinde gösteriniz.
a. Nazlı yüzme kursuna saat kaçta başlamıştır? Öğleden sonra 2’ye çeyrek kala
b. 80 dakika süren yüzme kursu, saat kaçta bitmiştir? Öğleden sonra 3’ü 5 geçe

2. Hüseyin sabahleyin saat 8.30’da evden çıkıyor. 3 saat 25 dakika sonra eve dönüyor. Hüseyin toplam kaç dakika sonra eve dönmüştür?
a. Problemdeki verilerden hangisi çıkarıldığında problemin çözümü değişmez?Hüseyin’in sabah saat 8.30’da evden çıkması
b. Problemi çözerek dogrulugunu kontrol ediniz. 225 dakika

3. Özlem’in kanaryası bir günde yaklaşık 110 gram kuş yemi yiyebilmektedir.
Kanarya 1 haftada yaklaşık kaç gram yem tüketir. Bu miktar 1 kg yemden
az mı yoksa çok mudur? Açıklayınız. 770 gram / 1 kg’dan azdır.
110x7=770

4. Manav, pazardan aldığı 75 kg elmayı, 6 kilogramlık kasalara yerleştirdi.
Kasalardan artan elmayı da müşterilerinin görmesi için tezgaha dizdi.
Tezgahta kaç kilogram elma vardır? 3 kg
75÷6=12 Kalan 3

5. Anıl akvaryumunun suyunu değiştirmek istedi. Boşalan akvaryuma önce
elindeki yarım litrelik kap ile 6 kez su boşalttı. Daha sonra annesinin getirdiği
5 litrelik kova ile 3 kova su koydu. Anıl’ın akvaryumu toplam kaç litre su almıştır
6÷2=3
5x3=15
15-3=12

6. Aşağıda verilen noktalı yerlere, yandaki verilerden uygun olanları yazınız. Problemi tamamlayarak çözünüz.
Damla’nın annesi ailesine pilav yaparken 250 g pirince, 1/2 L su koyardı. Bu akşam kalabalık olacakları için 500 g pirinç kullanmaya karar verdi.
Damla’nın annesi pilav için kaç litre su kullanmalıdır


3.SINIF MATEMATİK DERSİ BERKAY YAYINLARI DERS  KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yazın

0 yorum:

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR