5.Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 78. 79. Sayfa Cevapları 2.Ünite Değerlendirme Soruları
5. Sınıf  MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı5. Sınıf  MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 50. 51. 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. 94. 95. 96. 97. 98. 99. 100. 101. 102. 103. 104. 105. 106. 107. 108. 109. 110. 111. 112. 113. 114. 115. 116. 117. 118. 119. 120. 121. 122. 123. 124. 125. 126. 127. 128. 129. 130. 131. 132. 133. 134. 135. 136. 137. 138. 139. 140. 141. 142. 143. 144. 145. 146. 147. 148. 149. 150. 151. 152. 153. 154. 155. 156. 157. 158. 159. 160. 161. 162. 163. 164. 165. 166. 167. 168. 169. 170. 171. 172. 173. 174. 175. 176. 177. 178. 179. 180. 181. 182. 183. 184. 185. 186. 187. 188. 189. 190. 191. 192. 193. 194. 195. 196. 197. 198. 199. 200. 201. 202. 203. 204. 205. 206. 207. 208. 209. 210. 211. 212. 213. 214. 215. 216. 217. 218. 219. 220. 221. 222. 223.. 224. 225. 226. 227. 228. 229. 230. 231. 232. 233. 234. 235. 236. 237. 238. 239. 240. 241. 242. 243. 244. 245. 246. 247. 248. 249. 250. 251. 252. 253. 254. 255. 256. 257. 258. 259. 260. 261. 262. 263. 264. 265. 266. 267. Sayfa Cevapları 

Canlılar Dünyası (2.Ünite)


5.Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 78. 79. Sayfa Cevapları 2.Ünite Değerlendirme Soruları

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 78 Cevabı

1. I. Mikroskobik canlılardır.
II. Bazıları sütten yoğurt mayalanmasını sağlar.
III. Bazıları dişlerimizin çürümesine sebep olur. 
Yukarıda verilen özelliklerden hangileri bakterilere aittir? A) Yalnız I    
B) Yalnız II     
C) I ve II     
D) I, II ve III
Cevap: D

2. Yukarıdaki tabloda bazı bitkilerin bölümleri gösterilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu bitkilerin hepsi için ortak bir özelliktir?
A) Besin üretme
B) Tohum üretme
C) Çiçek bulundurma
D) Kurak bölgede yaşama
Cevap: A

3.  A canlısı B canlısı C canlısı D canlısıA) Papatya Toprak Amip Maya mantarı solucan B) Ciğer otu Kelebek Paramesyum BakteriC) Eğrelti otu Hamsi Öglena KertenkeleD) Fasulye Hamsi Amip Maya mantarı
Yukarıdaki tabloda bazı bitkilerin bölümleri gösterilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu bitkilerin hepsi için ortak bir özelliktir? A) Besin üretme
B) Tohum üretme
C) Çiçek bulundurma
D) Kurak bölgede yaşama
Cevap: B

4. A, B, C ve D canlıları ile ilgili bazı özellikler aşağıdaki gibidir.A, B, C ve D canlıları ile ilgili bazı özellikler aşağıdaki gibidir. – A canlısı çiçekli bir bitkidir.
– B canlısı omurga denen yapıya sahip değildir.
– C canlısı yalnızca mikroskopla görülebilir.
– D canlısı ekmeğin mayalanmasını sağlar.
Buna göre A, B, C, D canlıları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilenler olabilir ?
Cevap: A

5. I. Denizkestanesi
II. Toprak solucanı
III. Salyangoz
IV. Denizanası
V. Kelebek
Yukarıda verilen canlılardan hangileri omurgasız hayvanlar grubunda yer alır? A) I, II ve IV
B) II, III ve V
C) I, II, III ve IV
D) I, II, III, IV ve V
Cevap: D

6. Yukarıda kendisini anlatan A canlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Öglena 
B) Mercan 
C) Şapkalı mantar 
D) Eğrelti otu
Cevap: C

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 79 Cevabı

7. Yukarıda verilen canlıların ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kendi besinlerini üretme
B) Suda yasama
C) Omurgalı hayvan olma
D) Yumurta ile çoğalma
Cevap: C

8. Bir hayvanın vücudu tüylerle kaplıdır ve gaz alışverişi için sadece akciğerleri kullanır. Ayrıca akciğerlerine bağlı hava keseleri vardır.
Bu hayvanın aşağıdaki grupların hangisinde yer alma olasılığı en fazladır? A) Sürüngenler
B) Memeliler
C) Kuşlar
D) Balıklar
Cevap: C

9. Şişe içerisinde bulunan maya mantarlarının çoğalması sırasında şekildeki gibi balon şişmektedir. Bunun nedeni aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) Maya mantarlarının gaz çıkışına sebep olması
B) Maya mantarlarının sıcaklığı artırması
C) Maya mantarlarının sayısının artması
D) Suyun buharlaşması
Cevap: A

10. Aşağıdakilerden hangisi yumurta ile çoğalan omurgalı bir hayvandır?
A) Hamsi 
B) Balina 
C) Ahtapot 
D) Bit
Cevap: A

11. Soğuk hava şartları yüzünden çiçekleri tamamen zarar görmüş bir elma ağacında aşağıdaki olaylardan hangisi gerçekleşmez?
A) Besin üretimi
B) Tohum ve meyve oluşumu
C) Solunum
D) Topraktan su ve mineral madde alınması
Cevap: B


I. Yılan
II. Kedi
III. Balina
IV. Serçe
V. Yarasa
VI. Yunus
12. Yukarıda verilen canlılardan hangileri doğurarak çoğalır?
A) I ve IV 
B) II-III-V ve VI 
C) I-II-III ve IV 
D) I-II-III-IV-V
Cevap: B

13. Fen bilimleri dersinde öğretmen öğrencilerine mantarların faydalarını soruyor. Aşağıda öğrencilerin verdiği cevaplar yer alıyor. Selim: Bazı mantarları besin olarak tüketebiliriz. Merve: Bazı mantarlar bebeklerin ağzında pamukçuk hastalığına sebep olur.
Ali: Bazı mantarlar yoğurdun mayalanmasını sağlar.
Buna göre hangi öğrencilerin verdiği yanıtlar doğrudur?
A) Selim-Merve 
B) Ali-Selim 
C) Merve-Ali 
D) Ali-Merve-Selim
Cevap: A


Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


Yorum yazın:

0 yorum:

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

SON YORUMLAR