4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 30. 31. 32. Sayfa Cevapları
4. Sınıf  Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları4. Sınıf  Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

1. Tema BİREY VE TOPLUM

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 30. 31. 32. Sayfa Cevapları 

4. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Doku Yayınları 1. Tema Birey ve Toplum Sayfa 30, 31, 32 Tema Değerlendirme Soruları ve Cevapları

1. TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 30 Cevabı
(Aşağıdaki ilk on soruyu verilen metinden yararlanarak cevaplayınız.)

1. Kırmızı Karınca ailesini diğer karınca ailelerinden ayıran özellik nedir?
Cevap: Kırmızı Karınca ailesini diğer karınca ailelerinden ayıran özellik, bu ailenin darda kalan herkese yardım etmeleridir.

2. Kırmızı Karınca ailesi, yardım için kullandığı malzemeleri nereden temin etmektedir?
Cevap: Kırmızı Karınca ailesi, yardım için kullandığı malzemeleri diğer karıncalardan temin etmektedir.

3. Bencil karınca, niçin Kırmızı Karınca ailesine yardım etmemektedir?
Cevap:Bencil Karınca ailesi, yardım denen şeyden nefret ettiği için Kırmızı Karınca ailesine yardım etmemektedir.

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 31 Cevabı

4. Karıncaların başına nasıl bir felaket gelmiştir? Bu felaketin zararları nasıl giderilmiştir?
Cevap:Karıncaların başına bir sel felaketi gelmiş. Bu felaketin zararları Kırmızı Karınca ailesine verilen yardımlarla giderilmiş.

5. Bencil karınca, felaketten sonra nasıl davranmıştır? Onu değiştiren nedir?
Cevap: Bencil karınca felaketten sonra pişman olmuş, o da Kırmızı Karınca ailesine yardım etmeye başlamış. Onu değiştiren başına gelen felakette, Kırmızı Karınca ailesinin Bencil Karınca’ya da yardım etmesidir.

6. “Kırmızı Karınca Ailesi ile Bencil Karınca” metninde hangi konu anlatılmıştır?
Cevap: “Kırmızı Karınca Ailesi ile Bencil Karınca” metninde yardımlaşma konusu anlatılmıştır.

7. Aşağıdaki noktalı yerlere metnin ana düşüncesini bir cümle ile yazınız.
Cevap
Kırmızı Karınca Ailesi ile Bencil Karınca ana düşüncesi: Başımıza gelecek felaketleri de düşünerek bize yardım edecek kişilere gerekli yardımı yapmalıyız.

8. Yukarıdaki metni siz yazsaydınız hangi başlığı verirdiniz? Kutucuğa yazınız.
Cevap: Yardımdan Nefret Etmenin Sonucu

9. “Yaralarını sarmak” kelime grubu aşağıdaki cümlelerde hangi anlamlarda kullanılmıştır? Cümlelerin karşısında verilen kutucuklara yazınız.
Cevap: Hemşeriler, hastaların yaralarını sarıyordu:
Vücuttaki yaralara pansuman yaparak tedavi etmek.
Küçük çocuk, yalnızlığın onun ruhunda açtığı yaraları sarıyordu:Kötü duygulardan kurtulmaya çalışmak.

10. Metinde geçen aşağıdaki kelimelerle zıt anlamlılarını oklar kullanarak eşleştiriniz.
CevapKelimeler ile zıt anlamlılarının eşleştirilmesi:
yıkmak  yapmak
zengin  fakir
aç  tok
dost  düşman

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 32 Cevabı

11. Aşağıdaki cümlelerin baş tarafındaki kutucuğa altı çizilen kelimelerden gerçek anlamda kullanılanlarına “G”, mecaz anlamda kullanılanlarına “M” yazınız.
Cevap: [G] Kara bulutlar kuzeyden kente doğru hızla yaklaşıyordu. [M] O felaket günü, kara bir gün olarak hafızalara kazındı.  [G]  Deniz yüzeyinde kara  lekeler oluşuyordu.
 [M] Kara kalbi yüzüne yansıyor, onu çirkinleştiriyordu.

12. Aşağıdaki kelimelere kutucuklardaki eklerden uygun olanını getirerek yeni kelimeler türetiniz. Türettiğiniz kelimeleri noktalı yerlere yazınız.
Cevap: Kutucuklardaki uygun eklerin getirilerek yeni kelimeler türetilmesi:
iğne
iğneci
iğnelik
ev
evli
evci
evsiz
çiçek
çiçekçi
çiçekli
çiçeklik
çiçeksiz
kötü
kötülük

13. Aşağıdaki cümlelerde isim olarak kullanılan kelimelerin altını çiziniz.
Cevap:İsim olarak kullanılan kelimelerin altlarının çizilmesi:
Yuvası yıkılana yuvaçıplak kalana giyecek kalana yiyecek verirlermiş.

14. Aşağıdaki dörtlükte kaç tane isim vardır?
Üç güzel kelebek,
Dağları, kırları dolaş.
Kanatlarında kokusu çiçeklerin Bizim eve de ulaş.
A) 3 B) 5 C) 7 D) 9
DörtlükteD) 9 tane isim vardır.


15. “Küçücük köyde okul da kütüphane de vardı.” cümlesinde hangi kelime isim değildir?
A) küçücük B) köyde C) okul D) kütüphane
K üçücük köyde okul da kütüphane de vardı.” cümlesinde

A) küçücük
kelimesi isim değildir.


4.SINIF TÜRKÇE DERSİ DOKU YAYINLARI ÇALIŞMA  KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yazın:

0 yorum:

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

SON YORUMLAR