Sponsorlu Bağlantılar
4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 11. 12. 13. 14. 15. Sayfa Cevapları
4. Sınıf  Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları4. Sınıf  Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

1. Tema BİREY VE TOPLUM


4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 11. 12. 13. 14. 15. Sayfa Cevapları 

4. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Doku Yayınları 1. Tema Birey ve Toplum Sayfa 11, 12, 13, 14, 15 Okulum Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

OKULUM

1. ETKİNLİK 

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 11 Cevabı
a. Aşağıda harfleri karıştırılarak verilen anahtar kelimeleri düzenleyip noktalı yerlere yazınız.
  • Cevap:
KLOU: OKUL
İLGBİ: BİLGİ
DSER: DERS
ÇMKAIŞLA: ÇALIŞMAK
b. Bulunduğunuz anahtar kelimeleri kullanarak aşağıdaki noktalı yerlere İlköğretim Haftası’yla ilgili bir haber yazınız.
  • Cevap: Okul zili bugün çaldı ve okullar başladı. Öğrenciler yine her türlü dersi öğrenecek bir çok konuda bilgi sahibi olacak ve çok çalışarak başarılı olacaklardır. Herkese hayırlı olsun.

2. ETKİNLİK

“Okulum” metni için dinleme, okuma ve görsel okuma amacınızı belirleyiniz. Bu amacı niçin belirlediğinizi aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.
“Okulum” metnini dinleme ve okumaktaki amacım:
  • Cevap: Okulun önemi okulun bana katacağı bilgiler, okulun bizlerin hayatındaki yeri.
Bu amacı belirleme nedenim:
  • Cevap: Çünkü gelecek için hedeflerimiz olacaksa bu hedefleri başaracağımız yer okuldur. Okulda öğrendiklerimiz ve kendimizi geliştirmektir.

3. ETKİNLİK 

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 12 Cevabı
“Okulum” metninin bir şiir olduğunu göz önünde bulundurarak aşağıdaki dinleme ve okuma yöntemlerinden uygun olan birini seçiniz. Bu yöntemi niçin seçtiğinizi altlarındaki noktalı yerlere yazınız.
Katılımsız dinleme – Sesli okuma
  • Cevap:
Katılımlı dinleme – Sessiz okuma
  • Cevap: Bence en etkili yöntem budur. Çünkü bu şekilde yaparsak hem okuma yeteneğimizi geliştirir hem de toplum içinde ortak bir paylaşımda bulunarak katılımcı insan olma yolunda ilerleriz.
Görselleştirme – Seçici okuma
  • Cevap:
Not alarak dinleme – Soru sorarak okuma
  • Cevap:

4. ETKİNLİK

Metinde geçen anlamlarını bilmediğiniz kelimeleri, bu kelimelerin anlamlarına ilişkin tahminlerinizi aşağıdaki noktalı yerlere yazınız. Sözlüklerinizden kelimelerin anlamlarını bulup ilgili bölüme yazınız.
Kelimeler
  • Cevap: ders   çalışmak  okul
Tahminim  
  • Cevap:ders: Okulda işlenene bilgi verme amaçlı etkinlik çalışmak: Bir işi başarmak için verilen çaba
    okul: Ders verilen kurum.
Sözlük Anlamı
  • Cevap:ders: öğretmenin, bir sınıfta, belirli bir konuda ve sürede öğrencilere bilgi vermesi. çalışmak: bir şey ortaya koymak, oluşturmak, yapmak için emek harcamak
    okul: okuyup yazma öğretiminden başlayarak en yüksek düzeyde bilim ve sanat bilgisi vermeye değin çeşitli derecede toplu öğretimin yapıldığı, verildiği yer

5. ETKİNLİK 

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 13 Cevabı
Aşağıdaki boşluğa “Okulum” metnini dinlerken ve okurken zihninizde canlananları anlatan bir resim yapınız.
  • Cevap: Bu resmi okulunuzu düşünerek çizmeniz gerekmektedir.

6. ETKİNLİK

Okulum” şiirinin konusunu ve ana duygusunu aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.
Cevap:
  • Şiirin konusu: Okul ve okulun biz kattığı değerler
  • Şiirin ana duygusu:  Eğitimin önemi

7. ETKİNLİK 

Aşağıdaki noktalı yerlere “yuva” kelimesinin gerçek ve mecaz anlamlarını yazınız.
Cevap:
  • Gerçek anlam: kuşların ve başka hayvanların barınmak, yumurtlamak, kuluçkaya yatmak, yavrularını büyütmek ya da yavrulamak için, türlü şeylerden yaptıkları ve türlü boyutlarda, biçimlerde olabilen barınak
  • Mecaz anlam:  Genellikle ailenin oturduğu ev, aile ocağı. Bazen rahat hissedilen her yer.
b. “Yuva” kelimesini gerçek ve mecaz anlamlarıyla cümlelerde kullanınız. Cümlelerinizi noktalı yerlere yazınız.
  • Gerçek anlam: Kuşlar pencereye yuva yapmış.
  • Mecaz anlam: Okul benim yuvam.

8. ETKİNLİK

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 14 Cevabı
Okulunuz size neler kazandırmıştır? Aşağıdaki noktalı yerlere bunlara ilişkin örnekler yazınız.
  • Cevap: Okuma yazmayı öğrendim.
  • Arkadaşlar edindim.
  • Saygılı olmayı öğrendim.
  • Öğretmenlerim sayesinde hayat hakkında bilgi sahibi oldum.

9. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Konuşma, yazma ve görsel sunu için hangi konuyu seçtiniz?
  • Cevap: Eğitimin önemi.
2. Bu konuyu seçme amacınız nedir?
  • Cevap: Çünkü bu konuyu seçerek eğitim sayesinde hayatımıza nasıl yön verebileceğimizi herkese göstermek istedim.

10. ETKİNLİK 

Konunuzu hangi yöntem ve teknikle sunacaksınız. Bu yöntem ve tekniği seçmenizin nedeni nedir?
  • Cevap: Sınıfta arkadaşlarıma bazı örnekler vererek anlatma yöntemini kullanacağım. Bu yöntemde soru cevap şeklinde de katılım sağlayabilirim.

11. ETKİNLİK

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 15 Cevabı
a. Aşağıdaki kutucuklarda verilen kelimeleri bir araya getirerek “eğitim, okul, kitap” konulu söz gruplarını bulunuz. Bunları sıralayınız.

  • Cevap:
  • cahil adam
  • damarımda kaynamak
  • yarım kalmak
  • kucak açmak
b. Yukarıdaki söz gruplarının anlamlarını sözlükten bulup karşılarındaki noktalı yerlere yazınız.
  • Cevap:
  • cahil adam: Bilgisiz kişiler etraflarına faydalı olamadıklarından ve davranışlarında olumlu sonuçlar beklenmediğinden dolayı faydalı kişiler değildirler
  • damarımda kaynamak : Çok özlediğini hissetmek
  • yarım kalmak: yarıda kalmak, sonuçlanmamak
  • kucak açmak : İhtiyaç sahibi birine sığınacak yer vermek, onu korumak.
c. Anlamlarını bulduğunuz söz gruplarını birer cümlede kullanınız. Cümlelerinizi kutucuklardaki noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap: Okul damarımda kaynıyor.
  • Cahil adam ile sohbet edilmez.
  • Okulum yarım kaldı
  • Okul herkese kucak açar.

4.SINIF TÜRKÇE DERSİ DOKU YAYINLARI ÇALIŞMA  KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum:

0 yorum:

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Reklam Engelleyici Kullanıyorsunuz

Lütfen reklam engelleyici eklentiyi devre dışı bırakın. Ardından sayfayı yenileyin.
(neden?)
YenileGeç