5.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 4.Tema Değerlendirme Soruları (130 ve 131.Sayfa Cevapları)
UZAYDA BİR GÜN METNİDers ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. 

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

5.Sınıf MEB Yayınları  Türkçe Ders Kitabı 4.Tema Değerlendirme Soruları  (130  ve 131.Sayfa Cevapları)

Bilim ve Teknoloji Teması (4.Tema)
TEMA DEĞERLENDİRME SORULARI


5. Sınıf MEB Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 130 Cevabı

5.Sınıf MEB Yayınları  Türkçe Ders Kitabı 4.Tema Değerlendirme Soruları  (130  ve 131.Sayfa Cevapları)
(1, 2 ve 3. soruyu yukarıdaki paragrafa göre cevaplayınız.)
1. Paragrafın konusu nedir?
Cevap: Teknolojiyi nasıl kullanacağımız.

2. Paragrafın ana fikri nedir?
Cevap: Teknolojiyi doğru kullanma.

3.Paragrafa göre teknoloji bağımlısı bir kişide aşağıdaki sorunlardan hangilerini görmek mümkündür? İşaretleyiniz.
(X) Sağlık sorunları yaşar.(X) İnsan ilişkilerinde sıkıntılar yaşar.(X) Maddi sorunlar yaşar.(X) Zamanının çoğunu teknoloji ile geçirir.

4. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde neden-sonuç ilişkisi vardır?
A) Çok çalıştığından yorulmuştu.B) Dün akşam bilgisayarı bozulmuştu.
C) Kendine güzel bir saat 
satın almıştı.
D) Bu mahalleyi çok sevmişti.
Cevap: A

5. Sınıf MEB Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 131 Cevabı

(1, 2 ve 3. soruyu yukarıdaki paragrafa göre cevaplayınız.)
1. Metne, konusuna uygun bir başlık yazınız.
Cevap: HAYALLERİN PEŞİNDE

2. Numaralanmış cümlelerden hangisiyle birlikte düşüncenin yönü değişmektedir?
A) 1 
B) 2 
C) 3 
D) 4
Cevap: A

3. Numaralanmış cümlelerin hangisinde benzetme yapılmıştır?
A) 1 
B) 2
C) 3 
D) 4
Cevap: C

4. Erkek çocuklarına Doğan ( ) Tuğrul ( ) kız çocuklarına İnci ve Çiçek adlarını koymuş ( ) Yukarıdaki cümlede yay ayraçla belirtilen kısımlara sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?
A) (,) (;) (.)

B) (;) (,) (.)
C) (,) (,) (!)
D) (;) (,) (!)
Cevap: A

5. Hezarfen Ahmet Çelebi yapay kanatlar kullanarak uçmayı başaran ilk insandır. Buna göre
aşağıdaki görsellerden hangisi Hezarfen Ahmet Çelebi ile ilişkilendirilebilir?
Cevap: 1,2,3

    MEB Yayınları 5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları5.SINIF TÜRKÇE DERSİ MEB YAYINLARI DERS KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

    Yorum yazın:

    0 yorum:

    1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
    2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
    3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
    4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

    SON YORUMLAR