5.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Tema Değerlendirme Soruları (100. ve 101.Sayfa Cevapları)
5.Sınıf MEB Yayınları  Türkçe Ders Kitabı Güvercin MetniDers ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. 

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

5.Sınıf MEB Yayınları  Türkçe Ders Kitabı Tema Değerlendirme Soruları  (100. ve 101.Sayfa Cevapları)

Erdemler Teması (3.Tema)
TEMA DEĞERLENDİRME SORULARI


5. Sınıf MEB Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100 Cevabı
(1, 2, 3, 4, ve 5. soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Yazar, metinde hangi iki durumla ilgili karşılaştırma yapıyor?
Cevap: Asık suratlı insanlarla sohbet etme ile güler yüzlü insanlarla sohbet etmeyi karşılaştırmaktadır.

2. “Güler yüzlü insanlar her kusuru hoş gören, affeden insanlardır.” cümlesinden ne anlıyorsunuz?
Cevap: Güler yüzlü insanlar hoşgörülü insanlardır. Bu insanlar başkalarının kusurlarını yüzlerine vurmak yerine onlara tebessüm etmeyi tercih ederler.

3. Yazar, görüşünü desteklemek için hangi örnek/örneklerden yararlanmaktadır?
Cevap: Kimsenin asık yüzlülerle konuşmayacağını ama tatlı dilli güler yüzlü insanlarla konuşmanın daha çekici olduğunu söylemiştir.

4. Metinin ana fikrini yazınız.
Cevap: Güler yüzlü iletişim

5. Aşağıda verilen deyimlerin anlamlarını metinde geçtiği cümlelerden hareketle yazınız.
Cevap:hevesi kırılmak: istekliyken bir nedenle isteksizleşmek
sohbete renk vermek: Sohbete farklılık ve keyif katmak


5. Sınıf MEB Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 101 Cevabı

6. (I) Korkudan ayakta duramayacak duruma gelmek “ dizlerinin bağı çözülmek”; (II) danışmak, görüş almak “akıl almak”; (III) bir mal, para, değer yargısı vb. maddi veya manevi varlığın elden çıkarılmasını kabul etmek “gözden çıkarmak”; (IV) bir şeyi duymazlıktan gelmek “ağzı kulaklarına varmak”Numaralanmış deyimlerden hangisi, kendinden önce verilen açıklamaya uygun değildir?
A) I 
B) II 
C) III 
D) IV
Cevap: D

7. Baba büyük oğlunu ortaya çağırdı, “Git bana kırk tane çubuk bul, hemen buraya getir,” dedi. Çubuklar gelince hepsinin meraklı bakışları önünde çubukları bir deste yaptı, hepsini bir araya bağladı. Sonra büyük oğluna, “Al, kır bakayım şunu.” dedi. Büyük oğlan zorlandı, zorlandı. Kıramadı çubuk destesini. Sonra öteki oğullarından da aynı şeyi istedi. Hiçbiri kıramadı çubukları. Bu kez baba, desteyi çözdü. Çubukları teker teker çocuklara verdi. Kolayca kırdılar, hiç güçlük çekmediler. Yukarıdaki paragrafın ana fikri, aşağıdaki atasözlerinden hangisiyle karşılanabilir?
A) Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur.
B) Birlikten kuvvet doğar.C) İşleyen demir pas tutmaz.
D) Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.

Cevap: B

8. Aşağıda verilen terim anlamlı kelimeleri ilgili olduğu alanla eşleştiriniz.
Cevap: nota müzik
açı   matematik
köşe vuruşu futbol
hukuk davaresim tablo

9. Aşağıda verilen cümlelerden hangisinin sonuna soru işareti getirilmelidir?
A) Dün akşam hep birlikte sinemaya gittik.
B) Sen neden hâlâ buradasın.
C) Sevimli mi sevimli bir kediydi.
D) Her gün bir iyilik yapmak insana huzur verir.

Cevap: B

    MEB Yayınları 5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları5.SINIF TÜRKÇE DERSİ MEB YAYINLARI DERS KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

    Yorum yazın:

    0 yorum:

    1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
    2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
    3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
    4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

    SON YORUMLAR