Sponsorlu Bağlantılar
5.Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 91.Sayfa Cevapları (3. Ünite Kendimi Değerlendiriyorum)
5.Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. 

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

5.Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 91.Sayfa Cevapları (3. Ünite Kendimi Değerlendiriyorum)

KENDİMİ DEĞERLENDİRİYORUM

C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
1. Aşağıdaki bilgilerden hangisine fiziki haritalardan ulaşamayız?
A) Yerşekilleri B) Yükselti değerleri C) Nüfusun dağılışı D) Akarsu ve göller

  • Cevap: C
2. Bir şehrin göç almasında ve nüfusunun artmasında aşağıdakilerden hangisi etkili değildir?
A) Sanayinin gelişmiş olması
B) Dağlık ve engebeli olması
C) Turizmin gelişmiş olması
D) Uygun iklim koşullarına sahip olması

  • Cevap: B
3. Haritada numaralanmış alanlarla buralarda görülen afetler, aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak eşleştirilmiştir?
A) Orman yangını Deprem Heyelan
B) Deprem Orman Yangını Heyelan
C) Orman Yangını Heyelan Deprem
D) Heyelan Orman Yangını Deprem

  • Cevap: B
4 . Ülkemizin kırsal kesimlerinde konut yapımında farklı yapı malzemelerinin kullanılmasında bölgelerimizin iklim özellikleri de etkili olmaktadır. Ev yapımında kullanılan malzemelerin bölgelerle eşleştirilmesi hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
A ŞIKKI
5. I. Barınma için ev yapması
II .Beslenmek için tarım yapması
III. Sulama için nehirleri kullanılması
IV. Ulaşım için köprü yapması
Verilenlerden hangileri insanların ihtiyaçlarını karşılamak için doğal ortamda yaptıkları değişikliğe örnek gösterilebilir?
A) I-II-III B) II-III-IV C)I-II-IV D)I-II-III-IV

  • Cevap: D
6. Bitki örtüsünün az, eğimin fazla olduğu yamaçlarda aşırı kar yağışı aşağıdaki doğal afetlerden hangisine neden olabilir?
A) Heyelan
B) Çığ
C) Deprem
D) Erozyon

  • Cevap: A
7. Türkiye’deki yer şekilleri düşünüldüğünde aşağıdakilerden hangisinin fiziki haritada kahverengi ile gösterilebileceği söylenebilir?
A) Ege Denizi’nin
B) Erciyes Dağı’nın
C) Bafra Ovası’nın
D) Kızılırmak Nehri’nin

  • Cevap: B
D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.
1. Ülkemizde kaç tip iklim etkilidir ve özellikleri nelerdir?
  • Cevap: Üç tip iklim hakimdir. Akdeniz Karadeniz ve de Karasal İklim hakimdir.
2. İklim neleri etkilediğini yaşadığınız yerden birer örnek vererek açıklayınız.
  • Cevap: İklim insanların yapmış oldukları evlerin binaların özelliklerinden o yörede giymiş oldukları giysilere hatta yeme-içme alışkanlıklarına bile etki eder.
3. Fiziki haritalarda renkler neyi ifade eder?
  • Cevap: Renkler yükseltileri ifade eder. Deniz seviyesinden ne kadar yüksekte olduğunu gösterir bize.
4. Çevre sorunlarının oluşumunda insanın etkisine örnekler veriniz.
  • Cevap: İnsanların çevreyi kirletmesi
  • İnsanların ormanları yakması
  • İnsanların suları kirletmesi
Ders ve çalışma kitabı cevapl
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ MEB YAYINLARI DERS KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum:

0 yorum:

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Reklam Engelleyici Kullanıyorsunuz

Lütfen reklam engelleyici eklentiyi devre dışı bırakın. Ardından sayfayı yenileyin.
(neden?)
YenileGeç