2016 KPSS soru v cevaplarını ÖSYM henüz açıklamadı. Aşağıdaki cevapları sınava giren adayların paylaşımlarından yola çıkarak derlenmiştir.

TARİH:
1- II.OSMAN
2-MUKAN KAĞAN
3-CİHANNÜMA
4-MÜDERRİS-KALEMİYE
5-NENE HATUN
7-ABDULAZİZ
8-AMASYA GENELGESİ YÖNTEMİ
9-MONDROS MECLİS UYUMU
10-IRAK SINIRI-İNGİLTERE
11-KIBRIS İNGİLTERE
12-KARS ANTLASMASI-
13-PEYAMI SABAH
14-Y.KEMAL TENGİRŞEK
15-CUMHURİYETÇİLİK
16-AHİLİK TEŞKİLATI
17-TRABZON
18-TACETTİNOĞULARI
19-ENCÜMENİ DANİŞ (BİLİM VE EĞİTİM )
20-TRUMAN DOKTRİNİ ( ASKERİ VE BLOKLAŞMA)
21-FATİH ORTADOSK ? (RUSYA ?)
22-BÜYÜKELÇİLİK (AFGAN-GÜRCÜ?)
23-KADINLAR İLK (CERRAH-BELEDİYE ?)
24-FAZIL KÜÇÜK
25-BEDAYİ TİYATRO
26-YUGOSLAVYA
27-ACEM-SEMERKANT ( DEĞİŞİL İSLAM MEDENİYETLERİ)

COĞRAFYA
1-Kentsel dönüşümün amaçları
2- Madenler :Bor demir Bakır
3- Karasal iklimde sıcaklık farkları fazladır. (haritalı) herkes 2 şık arasında kalmış gibi.
4- Polyeler neden en çok batı toroslarda görünür? cevap kırıklı yapı ve kalın kalker yapısı olabilir mi ?
5-Deprem Riski az olan yer : Mersin
6- Buzul Biriktirme ve aşındırma şekilleri ile ilgili hangisi doğrudur?
7- şeker fabrikası olmayan il Artvin
8- İhracatta en az geliri olan Pamuk
9- Petrol alınmayan ülke. Gürcistan sanki.
10. ağaçlarla ilgili olan sonradan göknar ladin görülen. Kaçkar olabilir mi?
11- Liman sorusu
12- Türkiyede yükseltinin fazla olmasında en etkili nedenler Epirojenez hareketler Alp himalaya kuşadında olması( cevap tam olarak bu şekilde mi emin değilim. )
13- Nüfus ile ilgili hangisi yanlış. her sene nüfus aynı oranda artmıştır.
14- Tarımda sanayisi olmayan Kivi.
15: Jeotermal enerji. Ege de.
16: bölgesel projelerin amaçları ne olmaz. Yabancı sermayeyi çekmek.

1. SORU:Kentsel dönüşümün amacı
CEVAP: Şehirde planlama ve düzen sağlamaktı
2. SORU:Deprem riski en az olan bölge
CEVAP: Teke taşeli pilatosu mersin tarafı.
3. SORU:Petrol almadığımız ülke
CEVAP: Gürcistan
4. SORU:İhracatta en az
CEVAP: pamuk
5. SORU:Şeker fabrikası yoktur
CEVAP: Artvin
6. SORU:jeotermal santral
CEVAP: aydın da var
7. SORU:Toprak sorusu
CEVAP: Tuz gölü altıydı ( IV. olması lazım)
8. SORU:Buzul sorusu
CEVAP: I ve III
9. SORU:şekerpancarı üretimeyen yer
CEVAP: cevap artvin
10. SORU: Maden sorusunun cevabı
CEVAP: Bor demir bakır (a şıkkı

VATANDAŞLIK
1- dernek kurmak için gereken minimum kişi sayısı 7 kişi
2- bakanlık 15 gün
3- metinde yayınlanacağı süre belirtilmediğinde kanunun yayınlanma süresi 45 gün sonra
4- obamanın uzun yılların ardından ziyaret ettiği ülke küba
5- ayim 1961 anayasası 1971 değişikliğiyle kurulmuş
6- Tenis ilk 100’e giren milli tenisçi çağla büyükakçay
7- Tıp kitabını yazan kişi ibni sina
8- aguste rodin-düşünen adam sorusu
9- darülbedayi
10- kıbrısın ilk başbakan yardımcısı fazıl küçük
11- ddk kime bağlıdır -cumhurbaşkanlığına bağlı
12-Belediye organlari : encumen, meclis, baskan
13-fiil ehliyeti
14-türk vatandaşlığı
15-cihannüma- katip çelebi
16-Avicenna – ibni sina
1. SORU:Bakanlar kurulndan bakan şstifa ederse ne geç kaç gün içinde yeni bakan atanır gibi bi soru vardı
CEVAP: 15 gün
2. SORU kanun geçerliliği
CEVAP: 45 gün sonra
3. SORU: Türk kadın tiyatro oyuncusunun adı
CEVAP: Afife Jale
4. SORU: El kanun fit tıp kitbunın yazar avicenna fiebilinen kişi
CEVAP: İbni Sina
5. SORUObama Mart ayında nereye gitti?
CEVAP: Kübaya gitti
6. SORUistanbul tiyatrosunun eski adı
CEVAP: cevap darülbedayi
7. SORUdernek kaç kişiyle kurulur
CEVAP: dernek 7 kişiyle kurulur
8. SORUSigarada bağımlılık yapan madde
CEVAP: Nikotin
9. SORUdüşünen adam heykeli
CEVAP: Rodin
10. SORUHangisi kişisel haklardan değildir
CEVAP: vatandaşlık hakkı
11. SORUAskeri yüksek idare mahkemesi ne zaman anayasaya girmiştir
CEVAP: 1961 yılı 71 değişikliği ile
12. SORUBir kimsenin kendi fiil ve eylemleriyle haklar kazanması ve borç altına girmesi neyi ifade eder
CEVAP: fiil ehliyeti
13. SORU Devlet denetleme kurumu nereye bağlıdır
CEVAP: cumhurbaşkanlığı
14. SORU 2016 da ilk 100 e giren kadın tenisçi
CEVAP: Çağla Büyükakçay
15. SORU Memura uygulanacak disiplin cezalarından birisi değildir
CEVAP: yer değişikliği cezası memura verilmez
 *************************************************************************
TÜRKÇE
1- kelimenin balını sıyırmak- sembol kullanmandan gerçek anlamını anlatması
2- çocukların ceza ile ilgili boşluk doldurmasını-- caydırıcı kabullenme yaptım
3- adam smithle ilgili sıralama sorusu vardı
4- modern şiirler ilgili akışı bozan cümle
5- hangi cümlede ünlü düşmesi yoktur? keyfi, ilerlemek hatırladıklarım bunlar
6- dağ ile alakalı bi soru vardı, düşüncenin sonuna ne gelebilir? Çıplak ayakla denize girerseniz ayaklarınızın altından kumun kaydığını hissedersiniz....-- Maceracı insanlar için çekici hale gelir gibi bi şık
7- den -dan eki farklı kullanılmıştır?-- kanserden .... korkudan.... ilgilenmediğinden.... olduğundan...serseri takımından---
8- yazım yanlışı sorusu vardı
9- nasrettin hoca ile ilgili soru yaptı. 5. cümlede gelenekçilikten yaralanmıştır gibi bişi vardı
10- tamlama cümle unsurudur gibi hiç mana veremediğim bi soru vardı.
11-Bi yazarın halk edebiyatını kullanmakla ilgili paragrafı vardı.2 sorusu vardı.
12- insanların sinir sistemleri ile ilgili bi soru vardı. 3 tane sorusu vardı.
13- mantık sorusu:(hatırladığım)
A B C D E F G diye 7 ders var. 3 nil, 4 orhan veriyor. Pazartesinden cumaya bi araştırma görevlisi sınav hazırlıyo.
- orhanın tüm sınavları art arda
- A ve D aynı gün
- çarşamba günü sadece F var. diğerlerini hatırlamıyorum.

MATEMATİK

Yorum yazın:

0 yorum:

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

SON YORUMLAR